Reklama
 
Blog | Tomáš Hokeš

Heil Landa!

 

Když jsem shlédl záznam jakéhosi proslovu, kterým tento člověk zřejmě běžně obohacuje své koncerty, sáhla na mě hrůza. Myslím, že je třeba začít být velmi ostražitý, když takoví lidé mluví o pořádku, ale pokud začnou hovořit přímo o boji, tak už je zřejmě na všechno pozdě. 

 

Od jeho proslovu v Kapitulním chrámu sv. Petra a Pavla na Vyšehradě (který by bylo zřejmě zapotřebí znovu vysvětit) při zakládání toho jeho řádu jsem neviděl a neslyšel cosi tak zamindrákovaného a hloupého, navíc podkresleného tak debilně patetickou „hudbou“. A tak se tu zase mluví o národu a myslí se tím někdo jiný, než jsem já a moji blízcí. Zase mi tu někdo dokazuje, že tento druh vlastenectví patří k těm nejhorším pudům, jak řekl Oscar Wilde. Ne, nebudu se učit bojovat, nějak nevím, proti komu bych to měl dělat? Proti Cikánům? Proč? Třetina mých přátel jsou právě oni a ti ostatní to poznají po třech taktech, které zahraju na kytaru. Proti Muslimům? Proboha proč? Několik jich znám a nikdy mi nic neudělali. Proti černochům? Žádný mi nikdy neublížil. Proti komu teda? Nebo za co? Za Landu a jeho Bílou ligu? Za jeho muziku, která mi ze všeho nejvíc připomíná rozbitej flašinet? Za jeho uposranost, kterou maskuje právě tímhle? Za zničenýho Kryla, kterej musí doslova rotovat v hrobě? Pro vlast jsem schopen lecjakých obětí, ale z toho, čemu on říká „národ“, je mi jenom na blití.

Podle ohlasu, který tento proslov vyvolal, je jasné, že zamindrákovanej blbeček přitáhne další zamindrákovaný blbečky a bude nebezpečno, protože si nějak neumím představit, že by tento duševní invalida dokázal oslovit někoho, kdo má všech pět pohromadě, a vymyslet něco, co by nesloužilo hlavně jemu. Dobře si poslechněte tu dikci, to jak pořád přřřísahá, jak má strrrašnej strach, obrrrovskou obavu a jak si to užívá. Takovej už tady jednou byl a svět se z něj léčí dodnes…a taky se mu na začátku smáli.

A tak se asi přece jenom začnu učit bojovat. Proti zamindrákovanejm blbečkům…

Reklama

http://www.youtube.com/watch?v=oz_LDt0psWA