Reklama
 
Blog | Tomáš Hokeš

Děkuju…

Bylo asi jedenáct v noci, zazvonil mi telefon, volala máma. Vzhledem k tomu, že v tuto dobu už vždycky spí, mi bylo jasné, že se něco stalo. Řekla mi, že se jí udělalo zle a že si zavolala sanitku. Seběhl jsem dolů, sedl do auta a vyrazil.

Obvykle jezdím podle předpisů, v obcích dodržuju padesátku, i když mě téměř všichni předjíždějí, a pokud vím, tak mým jediným dopravním přestupkem za poslední léta byl pokus o jízdu po dálnici bez dálniční známky. Daleko jsem tehdy nedojel, chytli mě už někde u Brandýsa… Ale tentokrát jsem jel opravdu rychle, protože máma nikdy nebyla hypochondr a fakt, že si zavolala pomoc, znamenal, že je jí fakt blbě. Z Vinohrad do Nuslí mi to trvalo pár minut a dole za Synkáčem směrem k viaduktu jsem jel snad devadesát. A najednou za mnou policajti. No, co se dá dělat, řekl jsem si, a po chvilce odbočil do ulice, kde máma bydlí. Sanitka už tam byla, tak jsem zaparkoval  kousek před ní. Policejní auto zastavilo vedle mě a celá osádka si mě podezíravě prohlížela. Ani jsem se nedivil. Vystoupil jsem.

Dobrý večer, vím, jel jsem rychle, normálně tak nejezdím, ale ta sanitka je tady kvůli mojí mámě…“

V pořádku, tak hlavně ať to dobře dopadne,“ usmál se policista.

Reklama

Děkuju vám…“

Čekal jsem všechno, ale tohle ne…

Řidič přidal plyn a auto odjelo. Díval jsem se za nimi a klidně se přiznám, že jsem byl naměkko. Maminku odvezli do nemocnice a já jsem si vzal k sobě psa. Po několika vyšetřeních ji pustili domů, takže všechno dobře dopadlo. A tak bych tu rád poděkoval těm policistům za jejich pochopení a lidskost a slibuju, že budu zase jezdit tak, jak se má.